Πώς θα φτάσετε

Φθάνοντας στην Ελλάδα με Αεροπλάνο

Νέα Αγχίαλος (VOL)

-40 χλμ από τη Συκιά

Ο υπεραστικός σταθμός λεωφορείων εκτελεί δρομολόγια από / προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου που είναι σύμφωνα με τις πτήσεις άφιξης / αναχώρησης. Από το σταθμό λεωφορείων του Βόλου, επιλέξτε το λεωφορείο με κατεύθυνση προς Καλά Νερά. Η στάση λεωφορείου “Συκιά” βρίσκεται μόλις 100 μέτρα πριν από το κάμπινγκ.

Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και φτάστε στην πόλη του Βόλου. Στη συνέχεια ακολουθήστε τον δρόμο κατά μήκος της παραλίας Τσαγκαράδα-Πήλιο. Μετά από 18 χλμ. βρίσκεται η Συκιά ανάμεσα στα χωριά Κάτω Γατζέα και Καλά Νερά. Σημείωση: Επιλέξτε την περιφερειακή οδό αντί να οδηγείτε στην πόλη του Βόλου κατά την υψηλή περίοδο.

Θεσσαλονίκη (SKG)

-260 χλμ από τη Συκιά

Επιλέξτε το λεωφορείο με το Νο X1 για να φτάσετε στο σταθμό λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, όπου τα λεωφορεία αναχωρούν τακτικά για Βόλο. Από το σταθμό λεωφορείων του Βόλου, επιλέξτε το λεωφορείο με κατεύθυνση προς Καλά Νερά. Η στάση λεωφορείου “Συκιά” βρίσκεται μόλις 100 μέτρα πριν από το κάμπινγκ.

Επιλέξτε το λεωφορείο με το Νο X1 για να φτάσετε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου το υπεραστικό τρένο αναχωρεί για Λάρισα. Από το σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας επιλέξτε το τοπικό τρένο για το Βόλο. Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Βόλου απέχει 750μ. Από το σταθμό των λεωφορείων, από όπου αναχωρούν τακτικά λεωφορεία για τα Καλά Νερά. Η στάση λεωφορείου “Συκιά” βρίσκεται μόλις 100 μέτρα πριν από το κάμπινγκ.

Αθήνα (ATH)

-260 χλμ από τη Συκιά

Επιλέξτε το λεωφορείο με No X93 για να φτάσετε στο σταθμό λεωφορείων Λιοσίων, όπου τα λεωφορεία αναχωρούν τακτικά για Βόλο. Από το σταθμό λεωφορείων του Βόλου, επιλέξτε ένα λεωφορείο με κατεύθυνση προς Καλά Νερά. Η στάση λεωφορείου “Συκιά” βρίσκεται μόλις 100 μέτρα πριν από το κάμπινγκ.

Διαλέξτε την κατεύθυνση του προαστιακού Πειραιά και αποβιβαστείτε στην στάση Αθήνα (13η στάση). Από το σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης, επιβιβαστείτε στο λεωφορείο για την πόλη της Λάρισας και μετά το τοπικό τρένο για Βόλο. Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Βόλου απέχει 750μ. Από το σταθμό των λεωφορείων, από όπου αναχωρούν τακτικά λεωφορεία για τα Καλά Νερά. Η στάση λεωφορείου “Συκιά” βρίσκεται μόλις 100 μέτρα πριν από το κάμπινγκ.

Φθάνοντας στην Ελλάδα με πλοίο

Υπάρχουν πολλές διαδρομές που συνδέουν την Ιταλία (Ανκόνα, Βενετία, Μπάρι, Μπρίντιζι, Τεργέστη, Ραβέννα) με την Ελλάδα (Ηγουμενίτσα, Πάτρα). Μπορείτε να ταξιδέψετε δια ξηράς μέσω των βαλκανικών χωρών μέχρι την Ελλάδα με αυτοκίνητο, ή με τη δημόσια συγκοινωνία, όπως τρένο ή λεωφορείο.

Επίσκεψη από την Ελλάδα

Από όποια πόλη και αν επιλέξετε για αφετηριά του ταξιδιού σας, αρχικά θα κατευθυνθείτε προς Βόλο. Στη συνέχεια ακολουθείτε τον παραλιακό δρόμο (ΕΟ Βόλου-Νεοχωρίου) με κατεύθυνση την Τσαγκαράδα. Μετά από 18 χλμ. ανάμεσα στην Κάτω Γατζεά και τα Καλά Νερά, βρίσκεται το Ξενοδοχείο Συκιά.
Για την πόλη του Βόλου, υπάρχει δυνατότητα, να χρησιμοποιήσετε και την περιφερειακή οδό της πόλης.

Τυπικές αποστάσεις μεγάλων ελληνικών πόλεων από το Ξενοδοχείο Συκιά:

  • Αθήνα 320 km
  • Θεσσαλονίκη 230 km
  • Πάτρα 320 km
  • Ηγουμενίτσα 320 km
  • Λάρισα 80 km
  • Βόλος 18 km

Φθάνοντας στην Ελλάδα με αυτοκίνητο

Απόσταση από τα σύνορα μέχρι τη Συκιά

Αλβανία
Συνοριακός σταθμός Κακάβιας
327χλμ – 4 ώρες & 50 λεπτά

ΠΓΔΜ
Συνοριακός σταθμός Ευζώνων
268χλμ – 3 ώρες

Βουλγαρία
Συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα
336χλμ – 3 ώρες & 50 λεπτά

Βουλγαρία
Συνοριακός σταθμός Εξοχής
377χλμ – 5 ώρες

Τουρκία
Συνοριακός σταθμός Κήπων
562χλμ – 6 ώρες